Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mi lehetne különlegesebb a DeLorean rozsdamentes acélból készült fényezetlen karosszériájánál? Például az, ha 24 karátos arannyal vonják be. A ragyogó sportkocsi egy promócióhoz készült, de csak egy párat sikerült eladni belőle.

A DeLorean sztorija nem lett sikertörténet, hiába a főszerep a Vissza a jövőbe trilógiában, a mára ikonikussá érett sportkocsi új korában nem volt kelendő. Csak alig több mint 8500 példány készült belőle, és a legtöbbet a típus jellegzetességének számító rozsdamentes acél karosszériával szállították, a fényezett darabok ritkaságnak számítanak.

Még ritkább az a széria, aminek a karosszériáját 24 karátos arannyal vonták be.

1980-ben az American Express promóciójában lehetett megvenni az aranyozott DeLoreant, amt 85 ezer dollárért kínáltak, jóval többért, mint az alapmodellt. A tervekben 100 darabos limitált széria szerepelt, de végül csak két autónak találtak gazdát.

Az egyiket egy texasi bank igazgatója vette meg, aki lelkes autógyűjtő volt, nem is használta a DeLoreant. Két évtizeden keresztül a bankban tartotta kiállítva, majd a Los Angeles-i Petersen múzeumba került, ahol időnként előveszik a raktárból.

A másik eladott DeLorean egy nevadai múzeumban van, ezen kívül még három példány létezik az aranyozott sportkocsiból. A harmadikat a tartalék karosszériaelemekből építettek még a gyárban, további kettőt a rajongók aranyoztattak. Az egyiket egyszer 250 ezer dollárért próbálták eladni, de a 76 millió forintnak megfelelő összegért nem sikerült vevőt találni rá.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.