Rekordot könyvelhettek el a Ferrari hetvenedik évfordulójára szervezett árverésen, ahol a LaFerrari Aperta utolsó, még le sem gyártott példányáért folyt a licit, és végül 8,3 millió euróra vitték fel az árát. Új autóért még nem fizettek ennyit.

A legritkább veterán modellekért nem ritkán fizetnek ki többmilliárd forintos összeget a különböző árveréseken, de új autó árát még nem vitték fel ilyen magasba egy aukción sem. A LaFerrari Aperta utolsó, még el sem készült példányáról van szó, és a limitált szériás szuperautó már új korában is kapós volt, most pedig, hogy már nem kapni belőle, egymást taposták érte a licitálók.

12-en indultak érte azon az árverésen, amelyet az RM Sotheby’s szervezett a Ferrari hetvenedik évfordulójára a fioranói pályán, és a licit végük rekorddal zárult. 8,3 millió eurót, azaz 2,5 milliárd forintnak megfelelő összeget adtak az Aperta utolsó példányáért. A pénzt jótékony célra ajánlották fel.

Még csak a konfigurátorban létezik az autó, amely a 210-edik példány lesz az összes Aperta között. Rosso Fuoco fényezésére fehér Bianco Italia versenycsíkok kerülnek, fekete Alcantara belsőjét piros bőrbetétek és fényes szénszálas elemek díszítik.

És ezt olvastad már?
Két év alatt kétmillió forinttal drágultak a használt autók