Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A kecskeméti rendőrök a minap két olyan autóst is bemértek, akik a 90-es táblánál bőven kétszáz feletti sebességgel haladtak. A büntetésük jelentős, de ilyen értékű autók tulajdonosainak nem biztos, hogy visszatartó.

A felvételek az 54-es főúton készültek, ami ezen a szakaszán kétszer kétsávos, osztott pályás, de a megengedett legnagyobb sebesség 90 km/óra. A képen látható Porsche ehhez képest 210 km/órával került a kamera elé, a BMW pedig 226 km/órával haladt.

A gyorshajtás büntetési tétele mindkét esetben a maximális 300 ezer forint és 8 büntetőpont volt, bár alighanem a jogosítvány elvételét jobban megérezték volna ezek a sofőrök.

A jogosítványt akkor veszik el, ha a büntetőpontok száma eléri a 18-at, ekkor fél évre függesztik fel a vezetői engedélyt, a szerzett pontok azonban három év után elévülnek. A bűncselekményekért, mint a cserbenhagyás, 11 pontot adnak, a szabálysértésekért ennél kevesebbet, például az elsőbbség vagy előzés szabályainak megszegése, vagy leállósávban haladás miatt 6 pontot, a kézben tartott mobiltelefon használatáért, vagy a biztonsági öv használatának elmulasztásáért 3 pontot.

A gyorshajtás szankcionálásának más módja is akad:

(Képek: police.hu)

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.