Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem lehetett tudni, mi van a kosz alatt, de szerencsére csak egy szép klasszikus sportkocsi volt ott, nem egy kupac rozsda.

Vajon milyen állapotban lennék, ha születésem óta nem mosdottam volna? Belegondolni is rossz. Márpedig ez a Datsun pont a születésem éve óta állt mozdulatlanul egy garázsban. A tulajdonos 44 év után úgy döntött, eladja, az új tulaj pedig legelőször is lemosatta és kitakaríttatta:

Az 1976-os Datsun Z gyakorlatilag új, soha nem használták. Hogy miért hiányzik mégis az orra és a feneke? Az egykori tulajdonosa, miután hazament vele és beállt a garázsba, észrevette, hogy az első lökhárító horpadt. Nem akarta kijavíttatni, megbeszélte a szervizzel, hogy az új kocsijára új lökhárítót kér. Meg is kapta egy dobozban, a horpadtért cserébe. Ha már úgyis meg volt bontva a kocsi, a tulaj még ezt-azt leszerelt, hogy tuning-cuccokkal pótolja: hátsó lökhárító, rádió, hangszórók, kábelek, hasonlók. A munka közben aztán hirtelen anyagi gondjai támadtak a Datsun gazdájának, a kocsi pedig "úgy maradt", megbontva, félretéve.

350 mérfölddel az órájában ez a Z a Barn Find (önkényes magyar fordításunkban Pajtalelet) műfajának igazán kivételes példánya! Nem csoda, hogy már önálló weboldalat is kapott!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.