Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A hongkongi rendőrség a minap egy 45 autóból álló konvojt fogott el, a sofőröket utcai versenyzés és illegális átalakítások miatt vonják felelősségre.

Nem mindennapi látványt nyújtanak a zsúfolt hongkongi utcán felsorakozott szupersportautók. A 45 autóból álló konvojt a rendőrség tartóztatta fel utcai versenyzés és a sportkocsik illegális átalakításának gyanújával. A legérdekesebb az, hogy a rendőrök az út közepén állították meg a sort, talán nem is akadt akkora szabad parkoló, ahol mind elfért volna.

Az intézkedés mögött az áll, hogy a gyorsforgalmi út közelében élők egyre többet panaszkodtak a sportautók által keltett zajra. Nem csak egy kényes szomszédról van szó, a hongkongi rendőrség szerint 2020-ban negyven százalékkal 139-re emelkedett az utcai versenyzésről szóló bejelentések száma, és ez alatt az idő alatt több mint 220 ezer gyorshajtási bírságot küldtek ki.

Mint mindennek, a szupersportautók kipróbálásának is megvan a maga helye, a versenypályák nyílt napjain és a szervezett gyorsulási versenyeken lehet szabadjára engedni a lóerőket – a városi utca egészen biztosan nem jó hely a versenyzéshez.

Hasonló esetben a német rendőrök sem viccelnek:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.