A technikáját tesztelik, és már azt is megnézheted, hogy milyen lesz a berendezése Elon Musk hangsebességgel száguldó szupervonatának, legalábbis ha valóra válik a most bemutatott koncepció, aminek a tervezésére a BMW kaliforniai dizájnstúdióját kérték fel.

Az elektromágneses szupervonat, aminek a terveit Elon Musknak köszönhetjük, nagy kihívás elé állította az utastér tervezőit is. Az erre a célra épített csőben száguldó járműnek ugyanis a repülőgépekkel ellentétben nem lesznek ablakai, ezért valamivel le kell kötni a figyelmét az utasoknak, akiknek a tempó miatt végig ülve kell maradniuk az utazás alatt.

Ezek a látványtervek nem arattak túl nagy sikert, de ezúttal a BMW kaliforniai dizájnstúdiója oldotta meg a feladatot. Szuperkényelmes foteleket képzeltek el, amelyek fűthetők és szellőztethetők, egyénileg szabályozható hangulatvilágítással, érintőfelületen kezelhető beállításokkal, és nem hiányzik a médialejátszó képernyője sem. A kabint arab motívumokkal díszítették.

Nem véletlenül, a Virgin Hyperloop One kapszulájának első életnagyságú prototípusát ugyanis egy dubaji innovációs expón állították ki, ahol már helyet lehetett foglalni a jövő járművének ígért szerelvény üléseiben. A tervek szerint ott épülne ki az egyik első vonal is, ami 12 percre rövidítené a Dubaj és Abu-dzabi közti utazást.

És ezt olvastad már?
Hókotrót előzni nemcsak hülyeség, de tilos is