A BMW-nél építettek egy elektromos 5-öst, ami gyorsabb lett az M5-nél is
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Több szériagyártásra kész újdonság és futurisztikus tanulmányautó mellett a BMW egy izgalmas prototípust is leleplezett a héten. Az enyhén álcázott 5-ös első pillantásra nem tűnik érdekesnek, csak miután megtudod, hogy milyen technika dolgozik benne.

Münchenben tartotta azt az eseményét a BMW, ahol bepillanthattunk a márka jövőjébe, itt mutatták be a gyártásba kerülő újdonságokat, és a legendás M1-et felelevenítő, fantasztikus formájú Vision M Next tanulmányautót is.

Meg egy olyan 5-ös BMW-t, amin első pillantásra semmi különös nem látszik, pedig az M5-nél is gyorsabb lett.

Egyet az első, kettőt pedig a hátsó kerekekhez építettek, az utóbbiak oldalanként is tudják szabályozni a kerekek forgását, ami a BMW szerint hatékonyabb a hagyományos differenciálzárnál, ha gyors kanyarokról van szó.

A legelképesztőbb a prototípus teljesítménye, ugyanis a három elektromotor együtt 720 lóerőre képes,

amivel az elektromos 5-ös három másodperc alatt gyorsul százra. Jól mutatja, mi mindenre alkalmas a BMW technikája, de az M5-nél is gyorsabb elektromos 5-ös nem válik valóra, bármennyire is szeretnénk.

A prototípusban dolgozó elektromotor azonban gyártásba kerül, méghozzá a már bemutatott, teljesen elektromos iX3-ban, ha nem is három, de egy motorral.

A BMW-nél pedig nem elégednek meg ennyivel, a konnektorról tölthető hibridek mellé jön a 4-es sorozatból épülő i4, és egy teljesen új szabadidő-terepjáró is, egyelőre iNext néven.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.