A Ferrari beáldozta Leclerc-t, akire így jókora büntetés vár

Az már biztos, hogy akármilyen eredményt ér el Charles Leclerc a Brazil Nagydíj időmérőjén, annál sokkal hátrébbról kezdheti meg a futamot.

Tízhelyes rajtbüntetést kap Charles Leclerc az idény utolsó előtti versenyén, ugyanis az Austinban megsérült energiaforrás nem sikerült megmenteni, a teljesítményben csökkent cseremotorral pedig nem akar számolni a Ferrari, mert ahogy Mattia Binotto csapatfőnök mondja, így legalább

Tehát egy teljesen új, állítólag részeiben már 2020-ra fejlesztett motor kerül a fiatal monacói autójába, plusz, ha esetleg egy új turbót is kap, akkor újabb tízhelyes hátrasorolás vár rá, vagyis az időmérő eredményétől függetlenül tökutolsó helyről kezdhetné az interlagosi futamot.

Úgy tűnik tehát, hogy a maranellóiak beáldozták az egyéni világbajnokság harmadik helyén álló Leclerc-t. De Binotto nem félti a fiatal versenyzőjét, mert szerinte a brazíliai pálya számos előzési lehetőséget kínál, ráadásul a motorerőnek kedvez, amiben a Ferrari ebben az idényben elég jó – erről persze A Red Bull-os Max Verstappennek megvan a véleménye:

(Forrás: motorsport.com, BBC , fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon