Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És Mattia Binotto csapatfőnök azt is elárulta, miért búcsúztak el a négyszeres világbajnoktól.

Csütörtökön robbantotta a bombát Sebastian Vettel, aki elmondta, hogy úgy rakta ki a Ferrari, hogy még ajánlatot sem kapott. A hírt ráadásul telefonon közölték vele, de ez azért érthető, hiszen éppen a koronavírus-járvány kellős közepén történt.

Kiderült tehát, hogy bár az olasz istálló végig azt kommunikálta, hogy a négyszeres világbajnok megtartása a prioritás, az már elég hamar eldőlt Maranellóban, hogy 2021-től nem Vettellel fogják folytatni – hanem Carlos Sainz Jr-ral.

A német kitálalására valójában nem is tehetett mást Mattia Binotto csapatfőnök, minthogy beismerje, hogy valóban nem közös megegyezéssel történt a szakítás:

„A világjárvány teljesen megváltoztatta a világunkat és az F1-et. A költségvetési plafon egyre szigorúbb lett, ráadásul az új szabályok bevezetését is elhalasztották egy évvel és az autók fejlesztését is befagyasztották 2022-ig. Ráadásul a szezon sem kezdődhetett el, így Sebastiannak sem volt esélye bizonyítani, hogy mennyire motivált arra, hogy nálunk versenyezzen a jövőben is.

Eközben...

(Forrás: Sky Sports, fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.