Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Ferrari félelmetes volt a barcelonai teszteken, viszont rögtön az első versenyhétvégén óriási pofonba szaladt bele. A miértre pedig a csapatfőnök adott választ.

Nemcsak egy szerény negyedik és ötödik helyezést tudnak csak felmutatni a maramnellóiak, de közel egy perccel maradtak el az első Valtteri Bottastól a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Akárhogy is nézzük, csúfos vereségbe szaladt bele az olasz istálló, de a csapatfőnök Mattia Binottónak van rá magyarázata:

„Péntek óta nem találtuk magunkat a pályán, a verseny pedig remekül tükrözte az időmérőn látottakat. Igyekeztünk megfelelően beállítani az autót, de ez most nem sikerült. Egy pedig tipikusan egy olyan pálya, ahol ha egy pilóta nincs összhangban az autójával, akkor nem tudja keresgetni a határokat.”

Természetesen rengeteg adat áll a csapatok rendelkezésére, így ezek elemzése után majd sokkal többet fognak tudni az olaszok, abban viszont már most biztos Binotto, hogy a Ferrari Melbourne-ben mutatott teljesítménye nem mutatta meg az SF90 valódi képességeit.

És a Mercedes is tudja, hol úszott el Lewis Hamilton versenye:

(via, fotó: Scuderia Ferrari)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.