A téli autózáshoz hozzátartozik, hogy időnként le kell takarítanod a havat az autódról, de ha nem csak egy autód van, és nem is kettő, hanem mondjuk hétezer, akkor biztosan nem seprűvel és jégkaparóval esnél neki.

Autók árverezésével foglalkozik a New York állambeli State Line cég, és mint mindenki másnak, télen nekik is meg kell küzdeniük a hóval. Igen ám, de több ezer autót tárolnak a szabadban, amit lehetetlen lenne egyenként letakarítani a hótól, ezért elég profi megoldást találtak ki.

Egy Volvo exkavátorra szereltek egy ipari erősségű turbinát, amivel pillanatok alatt lefújják a havat a kocsikról.

Despite about a 1/4 inch of ice in the middle of the snow pack, the Volvo is working great. Takes a sec to bust through but then pure obliteration. #snowremoval #snowblower #buffaloturbine #snowplow #snow #snowandice #snofighter #volvo #excavator #yellowiron #innovation @craupers21 @buildwitt

178 Likes, 20 Comments - Paul Barber (@paul.barber21) on Instagram: "Despite about a 1/4 inch of ice in the middle of the snow pack, the Volvo is working great. Takes a..."

A csapatnak hetente ezer autót kell megmozgatni, úgyhogy indokoltnak tűnik a módszer. Arra a kérdésre, hogy ezzel nem tesznek-e kárt az autókban, azt mondják, négy év alatt eddig egy visszapillantó tükröt sikerült lefújni, úgyhogy nem jellemző.

How @paul.barber21 cleans snow up at State Line Auto Auction #waverly #stateline #volvo #snow #snowremoval. @tfield1957 on the controls

433 Likes, 22 Comments - INTERCOUNTY PAVING COMPANY (@intercountypaving) on Instagram: "How @paul.barber21 cleans snow up at State Line Auto Auction #waverly #stateline #volvo #snow..."

Imádjuk ezt az ötletet is:

És ezt olvastad már?
Hulk is elfogadná ezt a rendesen kipattintott Suprát