Nem véletlenül nem építenek SUV-ből kabriót, hiszen a kevés kivételtől eltekintve elég furcsa lesz az eredménye. Most a Hyundai állt elő a Santa Fe tető nélküli változatával, ami meglepően egyben van ahhoz képest, hogy nem kabriónak szánták.

A magas építésű SUV-k elég esetlenül mutatnak tető nélkül, például ott a Nissan, ami tett egy próbát a Murano kabrióváltozatával, az eredményét pedig többször is beszavaztak a világ legrondább autói közé. Az egyetlen márka, aminek bejött a kabriósítás, az a Land Rover volt, a Range Rover Evoque azóta is kapható vászontetős kivitelben.

Most egy tető nélküli Hyundai Santa Fe képei jelentek meg, és a prototípus egészen jól sikerült ahhoz képest, hogy nem is kabriónak szánták. Csak azért vágták le a tetejét a jobbkormányos, ausztrál példánynak, hogy jobb fényképeket készíthessenek a belső térről. A sorsa valószínűleg a roncstelep lesz, de addig is elvitték egy próbakörre.

Mivel nem lehet forgalomba helyezni, ezért csak zárt pályán vezették, a Santa Fe pedig kabriónak is megmaradt hétüléses, úgyhogy egyszerre heten élvezhetik benne a napsütést. Rossz időre nincs megoldása, vászontetőt nem terveztek hozzá, és szerencsére a gyártását sem fontolgatják, a kabrió Santa Fe megmarad egyedi példánynak.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Jenson Button eladja ezt a menő Ford Broncót