Kicsit aggódnak a pilóták, figyelmeztették az FIA-t.

Hétvégén debütáló Szaúd-arábia Nagydíj versenypályája egy ultragyors utcai pálya, az előre jelzett átlagsebesség akár a 252 km/óra fölé is kúszhat – ennél egyébként csak Monza gyorsabb, ha az adatok pontosak.

Ezzel kapcsolatban pedig több pilóta is felhívta az FIA figyelmét arra, hogy a versenyirányításnak kiemelten kell figyelnie arra, hogy mi történik a dzsiddai pályán, hogy időben tudjanak reagálni, különben szinte elkerülhetetlenné válik egy nagy sebességű balesetet. Erről beszélt többek között Carlos Sainz Jr. is:

„Ha egy baleset mondjuk három másodperccel előtted történik és mi a kanyarokban 250 km/óra feletti sebességgel haladunk, nem lesz idő reagálni, mert köztünk és a baleset között fal lesz, amin nem látunk át. Ha ilyen történik, akkor kulcsfontosságú, hogy az FIA résen legyen, és gyorsan reagáljon sárga zászlóval, biztonsági autóval vagy piros zászlóval.”

Az F1 hivatalos csatornája közzétett egy videót arról, ahogy a biztonsági autó teljesít egy kört a pályán, a felvételen pedig jól látható, hogy miről is beszélt Sainz, amikor azt mondta, hogy faltól nem lehet látni:

És Pierre Gasly is hasonló véleményen van:

„Fontos lesz, hogy ilyen helyzetekben a lehető leggyorsabban és hatékonyan reagáljanak a versenybírák. Bárhol is ütközik valaki, az autó egészen biztosan vissza fog csúszni a pályára, miközben átlagosan 250 km/órás sebességgel száguldunk. Mozgalmas hétvége elő néznek a pálya mellett dolgozók, de remélhetőleg képesek lesznek megbirkózni a feladattal.”

A hétvégén akár új világbajnokot avathat a sportág:

(Forrás: planetf1.com, fotó: )

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hulk is elfogadná ezt a rendesen kipattintott Suprát