Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Minden idők legszebb Aston Martinjának számít a Zagato karosszériás Vanquish, amelyet most nyitott tetős változatban is bemutattak.

Idén májusban a Concorso d’Eleganza Villa d’Este közönsége csodálhatta meg elsőként az Aston Martin és a Zagato legújabb közös autóját, a Vanquish alapjára épített kupét, amiből hamarosan 99 darabos szériát építenek. A minden idők legszebb Aston Martinjának tartott Vanquish Zagato pedig a most bemutatott nyitott tetős változatban is maga a csoda.

A nyitott tetős Vanquish Zagato Volante bemutatójának helyszíne egy másik autós szépségverseny, a Pebble Beach-i Concours d’Elegance volt. A vörös szín ugyanaz, mint amit a kupén láttunk, és a technikán sem változtattak: ezt is a 6 literes, 600 lóerős V12-es motor hajtja, 3,5 másodperc alatt gyorsítva nulláról százra.

A kupéhoz hasonlóan a Vanquish Zagato Volante is 99 példányban készül. A történet hasonló ahhoz, mint amikor 2003-ban a DB7 számára készített egyedi formát a Zagato, de a 99 példányos szériát csak az európai és ázsiai piacokra engedélyeztették. A csalódott amerikai vásárlókat újabb 99 darab roadster vigasztalta, amely már náluk is kapható volt, és amely az American Roadster után a DB AR1 nevet kapta.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.