A legújabb kupés BMW-ből is elkészült az izmos Alpina változat
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az X3 átdolgozása után várható volt, hogy az Alpina elkészül az alapjára épülő, kupés formájú X4 saját változatával is. A XD4 olyan erős négyturbós dízelmotort kapott, amit gyárilag nem kínál hozzá a BMW.

A tuningcégek munkája nemcsak arra jó, hogy feltűnőbb autót varázsoljanak nekünk, hanem arra is, hogy olyan modellt készítsenek, amit a gyár nem kínál. Jó példa erre a BMW X3 és X4 tuningolt változata, amibe a háromliteres, hathengeres dízelmotor négy turbóval szerelt változata kerül. Az 50d-vel pedig egészen új értelmet nyer a kupés forma is.

Az Alpina legutóbbi munkája ugyanis éppen a BMW kupés formájú szabadidő-terepjáróját vette alapul, az X4-ből épített XD4 pedig ugyanazt a motort kapta, ami a BMW-nél az 550d-ben is dolgozik. A 388 lóerőre és 770 Nm nyomaték leadására képes erőforrás egészen más szintre emeli az autót, mint a gyárilag kapható 265 lóerős modell.

A tuningcég jellegzetes kékjében pompázó XD4 pedig megkapta az Alpina klasszikus sokküllős kerekeit, legalább 20, de akár 22 colos méretben, és még a színes kijelzős műszeregység is egyedi kék dizájnú lett. A kategória leggyorsabb szabadidő-terepjárójának hirdetik, és ennek megfelelően hátulra négy kipufogóvég került.

Player Autószalon

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.