Világos és logikus elvárások.

A Mercedes nem marasztalta 2022-re Valtteri Bottast, akit jövőre az Alfa Romeónál láthatunk versenyezni, mindez pedig azt jelenti, hogy Lewis Hamilton új csapattársat kap mégpedig George Russell személyében.

A 23 éves versenyző az F1 egyik legnagyobb tehetségének tartják, akinek nem lesz teljesen ismeretlen terep a Mercedes – nem csak azért, mert a csapat saját nevelésű pilótája –, ugyanis tavaly már bizonyíthatott, amikor beugrott a koronavírusos Hamilton helyére.

Abban biztosak lehetünk, hogy Russell nyerni akar majd, Hamilton ellen is. Könnyen lehet, hogy a hétszeres világbajnoknak a 2016-os Nico Rosberg után ismét egy olyan versenyzővel kell megküzdenie házon belül, aki rendesen megizzasztja őt – mert Bottas azért nem sorolható ebbe a kategóriába.

Íme az ember, aki utoljára legyőzte Lewis Hamiltont, Nico Rosberg, a csapattárs

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff tanulva a sportszerűség határát feszegető Hamilton-Rosberg csatából, már előre jelezte, hogy az újonc Russellnek mit szabad és mit nem Hamilton ellen:

„George intelligens pilóta, meg fogja találni a helyét a csapatban, ami nem azt jelenti, hogy vissza kell fognia magát a pályán. (...) Vannak azonban bizonyos határok, amiket tiszteletben kell tartani a csapaton belül is, de ezeket George pontosan tudja.”

Jövőre ő lesz Lewis Hamilton csapattársa: George Russell

Az osztrák még hozzátette – ami egyébként mindkét pilótára egyértelműen vonatkozik –, hogy amit kialszanak a fények, a versenyzőkön van a felelősség:

„Ne érjetek össze – ez az ő felelősségük. Lehet keményen harcolni egymás ellen, de kontakt nélkül.”

A lényeget azonban a végére hagyta Wolff:

„Elvárjuk tőlük, hogy tartsák tiszteletben, hogy senki sem előrébb való a csapatnál.”

(Forrás: gpblog.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A Jetta utódja lehetne ez a Volkswagen