Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Red Bull nem adja fel.

Hatalmas balhé lett abból, hogy az FIA bejelentette, hogy titkos megállapodást kötött a Ferrarival annak merőben gyanús motorja miatt, amit az olaszok még 2019-es szezonban használtak.

A Ferrarin és két motorpartnerén kívül (Alfa Romea és Haas) mind a hét csapat magyarázatot és jóvátételt követelt a szövetségtől, amely reagált is a dolgokra egy merőben ködös közleményben, végül az FIA elnöke, korábban a Ferrari csapatfönökeként is ténykedő Jean Todt bevallotta, hogy ő maga tök egyedül hozta meg ezt a döntést.

A Mercedes rettentően kiakadt a történteken, a Red Bull is örjöngött és olyan korruptnak nevezte a szövetséget, mint a FIFA-t (Nemzetközi Labdarúgó-szövetség), még azt is kiszámolta, mennyi pénzt csalt el tőlük a Ferrari/FIA. Közben az F1 korábbi atyaúristene, Bernie Ecclestone is beállt az ellenállók táborába:

Bár az utóbbi hetekben a koronavírus-járvány kissé háttérbe szorította ezt a botrányt, azért vannak, akik nem felejtik el. Mondjuk a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko, aki szerint a címvédő, amely egyébként az egyik hangadója volt az ellenállásnak, teljes mértékben lecsillapodott:

De az osztrák csapat továbbra is zugólódik, Chris Horner csapatfőnök ismét kihangsúlyozta, hogy rengeteg pénztől estek el azáltal, hogy büntetés nélkül megúszta a Ferrari, mert így nem a második, hanem csak a harmadik helyen végeztek a 2019-es idényben.

Eközben...

(Forrás: gptoday.net, Vezess, fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.