David Coulthard szerint a Mercedes hasznára válhat Sebastian Vettel távozása a Ferraritól.

Lewis Hamilton szerződése az idény végén lejár a Mercedesnél, a hatszoros világbajnok és a címvédő egyelőre még nem hosszabbított egymással. A hírek szerint a tárgyalások ugyan elkezdődtek, de már is el is akadtak, mert állítólag a brit túl sokat kért.

A korábbi F1-pilóta, David Coulthard szerint a Mercedes tárgyalási pozícióját erősítheti az, hogy Sebastian Vettel 2020 végén elhagyja a Ferrarit:

„A Mercedes számára komoly lehetőség van abban, ha körbeudvarolják Sebastiant, miközben Lewisszal tárgyalnak. Mert akármennyire is szeretik Hamilton, azért a Mercedes és Toto (Wolff) is üzletemberek és nem egy jótékonysági szervezet.

Nem úgy néz ki a dolog, hogy azt mondják: »Ó, Lewis, annyira szeretünk téged. Itt van egy üres csekk, írj rá egy összeget, mi pedig kitaláljuk, hogy tudjuk kifizetni neked.« Ők a lehető legkevesebbet szeretnék neki fizetni, hogy több pénz tudjanak a vállalkozásba fektetni, míg Hamilton a maximumot szeretné megkapni.”

Coulthard szerint könnyen elképzelhető, hogy Vettellel ijesztgetik Hamiltont, aki félelmében kevesebb pénzért is hosszabbítana.

(Forrás: GP Fans, Racingline.hu, fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.