A nyolcvanas évek csúcsa ez az AMG által tuningolt Mercedes kupé
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az S-osztályból készült kupét az AMG-nél vették kezelésbe, az alaposan kiszélesített karosszériába egy 6 literesre növelt V8-as motort szereltek. Az egyik eredeti állapotú példánya most új tulajdonost keres.

A nyolcvanas évek végén az AMG még nem volt felszereltségi szint is a Mercedesnél, de az autógyártó már többségi tulajdonos volt az affalterbachi műhelyben, ahonnan a tuningolt modellek kerültek ki. Az S-osztály 1981-ben bemutatott kupéváltozatából az 560 SEC jelentette a csúcsot, amit az AMG-nél képesek voltak tovább fokozni.

aminek a teljesítménye elérte a 385 lóerőt. A maximum nyomatéka 556 Nm, és már ez is jelentősen több az eredetinél, de kisebb fordulatszámon a gyári nyomaték kétszerese is elérhető volt.

A tuningolt kupét az alaposan kiszélesített sárvédőkről is fel lehet ismerni, a gyárinál szélesebb, 17 colos kerekek is fantasztikusan mutatnak rajta. A fekete bőrüléseken látszik a kor, de a fabetétes utastér egyébként kifogástalan

ebből hat került Japánba, és ezek egyike most eladó. Az 1988-ban készült autót 90 ezer kilométerrel, eredeti állapotban kínálják az RM Sotheby’s aukcióján, ahol akár 225 ezer dollárt, azaz 66 millió forintot is adhatnak érte.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.