A Porschék unikornisa ez a fantasztikus Ruf CTR3
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Ruf nevéről biztosan a tuningolt Porschék jutnak eszedbe, de most egy olyan példányt mutatunk, amihez nem az alapokat, hanem csak az inspirációt adta a zuffenhauseni gyártó.

Alois Ruf alkotásai igazi ínyencségek a Porschék között, és a márka alapítója nem is mindig elégedett meg a 911-esek átépítésével, hanem időnként szabadjára engedte a fantáziáját. Így született a CTR3, ami nem egy létező modellből épült, hanem csak az inspirációt adta hozzá a Porsche.

A 4,45 méter hosszú sportkocsi kevlár-karbon karosszériája hosszabb, szélesebb és laposabb a korabeli Porschéknél, és nem hátra, hanem középre került a 3,7 literes, hathengeres bokszermotor.

a végsebessége 375 km/óra. 2007-ben mutatták be, és 2012-ig csak 31 példánya készült, ezért elképesztően ritka. A képeken látható autóban ráadásul még háromezer kilométer sincs.

majd nemrég az RM Sotheby’s kínálta fel az aukcióján, ahol 850 ezer dollárra számítottak érte, ez 250 millió forintnak felel meg. Az árverésen nem kelt el, de utána nem sokkal gazdára talált a Ruf egyik legizgalmasabb sportautója.

(Képek: RM Sotheby's)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.