Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Csak ez az egy példány létezik a Ferrari legújabb modelljéből, az ötvenes-hatvanas évek versenyautóinak stílusát idéző Omologata ugyanis egyedi megrendelésre készült a maranellói gyárban.

A Ferrari szériakínálatából válogatni is óriási élmény lehet, de akinek végleten összegek állnak a rendelkezésére a bankszámláin, annak az ügyfélnek teljesen egyedi sportautót is tervez és épít a maranellói gyártó. A legújabbat most mutatták be, és ez már a tizedik különleges alkotás, ami a Ferrari V12-es motorjával készült.

csak a fényszórók és a szélvédő egyezik meg a szériamodellével. Az ovális hűtőmaszkjával, az oldalán lévő rajtszámmal és a hátsó szélvédő rácsozásával az ötvenes-hatvanas évek versenyautóit eleveníti fel, mint amilyen a legendás 250 GTO.

Az orrában lévő 6,5 literes, V12-es szívómotor 800 lóerős teljesítményre és 690 Nm nyomatékra képes, amivel az alapokat adó modell 2,9 másodperc alatt gyorsít fel nulláról százra, és ettől nem nagyon térhet el az Omologata sem.

A belső térben négypontos versenyöveket találni, az üléseket bőrrel és farmerszerű anyaggal vonták be, a fémbetétek pedig olyan speciális hatású festést kaptak, amivel a régi idők versenyautóinak alkatrészeit idézik fel.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.