Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem a legendás monzai versenypályán, hanem annak a tökéletes másán próbálta ki az új X5-öt a BMW, azzal a különbséggel, hogy a másolatot a marokkói sivatagban építették fel.

A BMW olasz importőre találta ki, hogy megépíti a monzai versenypálya mását a Szaharában. A helyszínül Marokkó egyik legsivatagosabb területeként ismert Merzouga városát választották, és minden kanyar, minden egyenes méterre pontosan megegyezik az 5793 méter hosszú monzai aszfalt vonalvezetésével, ahogyan a kanyarok sugarai és törésszögei is.

A mérnökökből, földmérőkből, technikusokból, munkásokból és pilótákból álló, több mint ötven fős csapat két héten át dolgozott a sivatagban, hogy kidolgozzák a részleteket. A földmérők, mérnökök és építészek előkészületi munkálatai négy napig tartottak, majd

A sivatagi pályán az X5 újdonságait is próbára lehetett tenni,

így a választható üzemmódokat is, amelyek között direkt homokos terepre való beállítás is szerepel. A légrugózással is felszerelt BMW-ben egy gombnyomásra, vagy akár a kijelzős okoskulcsról is nyolc centis távon állítható a szabadidő-terepjáró hasmagassága.

Ha többet is megtudnál az új X5-ről, olvasd el a cikkünket:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.