Nem először épített izmos pick-upot a Hennessey, amelynek a legújabb, Mammoth névre keresztelt alkotása a szupersportautókkal is tartja a lépést.

A Ford F-150 Raptor ellenfelének készült a kompresszoros V8-as Hellcat-motorral szerelt Ram 1500 TRX, ami a világ legerősebb és leggyorsabb szériagyártású pick-upja lett.

De ez nem jelenti azt, hogy a Hennessey Performance műhelyében ne tudnák még izmosabbá tenni. A most elkészült Mammoth még a szupersportautókkal is tartja a lépést.

A 6,2 literes, kompresszoros V8-as már gyárilag is 711 lóerőre és 881 Nm-re képes, és a Hennessey ezt növelte 1012 lóerőre és 1314 Nm-re. A Mammoth ezzel az erőművel fantasztikusan gyors lett,

3,2 másodperc alatt sprintel százra, és 11,4 másodperc alatt futja a negyedmérföldes távot, aminek a végén 193 km/órával száguld.

Fel is teszi magának a kérdést a Hennessey: miért építenek több mint 1000 lóerős pick-upot? Mert megtehetik!

Az 5,81 méter hosszú, 2,09 méter széles és 1,97 méter magas behemót nem csak gyorsulni tud, hiszen az utasterében hatan is kényelmesen elférnek, a platóján egy tonnát cipelhet, és 3,5 tonnát képes vontatni.

A teljesítményéhez képest annyira nem is számít drágának a Hennessey Mammoth, hiszen 150 ezer dollárt kérnek érte, ami 44 millió forintnak felel meg, ezért még két év garanciát is vállalnak. A tuningcég összesen 200 példány építését tervezi, és akit érdekel, érdemes időben lépnie, mert ennek a felét már lekötötték a vevők.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Fantasztikus pályagépet építettek egy klasszikus Fiat Pandából