Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A legendás Nordschleifén nemcsak akkor nagy élmény körbemenni, ha egy sportautót vezetsz, hanem úgy is, ha téged visznek versenytempóban. A Zöld Pokol legújabb taxija a 600 lóerős Jaguar XE SV Project 8.

Sokan próbálkoznak a Nürburgring meghódításával, néha egészen elképesztő járművekkel is, és ha autórajongó vagy, akkor itt egyszer neked is nyomni kell a gázt. Vagy, ha nem vagy annyira biztos a saját képességeidben, akkor egy taxira is befizethetsz, hogy valóban versenytempóban vigyenek körbe a legendás pályán. Az erre a célra bérelhető autók köre egy Jaguarral bővült.

Nem akármilyen Jaguarról van szó, hanem az XE legizmosabb változatáról, ami a képességeivel még a BMW M3-nak is befűtött. Az 5 literes, kompresszoros V8-as motorja ugyanis 600 lóerőre képes, amivel 3,7 másodperc alatt gyorsul százra és 322 km/óra a végsebessége. 7 perc 21,23 másodperces köridejével hivatalosan is a leggyorsabb négyajtósnak számít a Nürburgringen.

A Jaguar profi pilótái pedig nem kímélik a gépet, a 20,8 kilométeres pálya 73 kanyarjában általában 1,3 g oldalgyorsulást érnek el, de a döntött Karusselben még ennél is többet, 1,8-at, miközben a tempó 250 km/óra körül alakul. Az élmény garantáltan személyes lesz, mert a pályára szánt Track kivitelt választották, amiben nincsenek hátsó ülések.

Az élménykör 199 euróba kerül a Project 8-ban, éppen ugyanannyiba, mint a Jaguar másik két erre a célra bérelhető autójában, az F-Type SVR-ben és az 575 lóerős XJR-ben, az utóbbiban azonban egyszerre hárman is lehet osztozni ezen az összegen.

Nézd meg, milyen élményt kínál, és hallgasd meg, hogyan hörög és vinnyog a Project 8:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.