Más luxusautóban aligha van akkora fabetét, mint ami a Bentley új kabriójának vászontetejét rejti. Nem fogsz vele találkozni az utakon, hiszen csak 19 példánya készül el, közel egymilliárd forintos áron.

Három éve mutatta be a Bentley azt a tanulmányautót, amit a Mulsanne limuzin alapjára épített, és amit egyszerűen csak Grand Convertible névre keresztelt. Mostanra egészen elfelejtettük az autót, de a potenciális vevők nem, ezért a kérésükre limitált példányszámban, és persze jó pénzért gyártásba kerül az elnöki kabrió.

Az azóta már megújult Mulsanne karosszériáját 10 centiméterrel rövidítik meg az első ajtók mögött, de még így is olyan hatalmas maradhatott a Grand Convertible, hogy a négyüléses karosszéria mögé a világ egyik legnagyobb fabetétje került. A diófa díszítés a jachtok fedélzetére emlékezteti a tehetős tulajdonosokat.

6,75 literes V8-as motorja a Speed változatból került át, ezért 537 lóerőre és 1100 Nm nyomaték leadására képes. A menetteljesítményeit még nem tudjuk, de ha a 2,7 tonnás Mulsanne limuzin is 4,9 másodperc alatt gyorsul százra és 305 km/óra a végsebessége, akkor a Grand Convertible sem lesz lassú.

Sorozatgyártásra azért ne gondolj, hiszen a Bentley 1919-es alapítására utalva összesen 19 példányt készítenek a hatalmas kabrióból, aminek első példányát a dubaji Bentley-kereskedésben állították ki, és bizonyára mindegyikre megvan már a jelentkező. Még akkor is, ha egy darabért 3,5 millió dollárt, azaz mintegy 930 millió forintot kérnek.

És ezt olvastad már?
Rejtélyes, teljesen elektromos hajtású M-es modellt tesztel a BMW