A szervezők szerint a világ legnagyobb Alfa Romeo-találkozója az AlfaCity, amit idén július 8-9-én rendeznek meg a dunaújvárosi Szalki-szigeten, több mint ezer autóval és érdekes programokkal.

Még a márka rajongói is fogadásokat szoktak kötni arra, hogy pontosan hány Alfa Romeo gyűlik össze a 2007 óta évente megrendezett eseményen. 2019-ben rekordot döntött az AlfaCity, ahová több mint 1500 autó érkezett, majd a következő évben a Covid miatt az utolsó pillanatban kellett lemondani a találkozót, 2021-ben pedig a korlátozások ellenére is 800 autó és 3000 ember érkezett az eseményre.

A találkozót a 2004-ben alakult Alfa Amore közösség szervezi, akik az első AlfaCityt még 2007-ben rendezték meg, már akkor is több száz autóval. A korábbi találkozókat Esztergomban, Komáromban, Balatonfüreden és Zánkán tartották. A mostani helyszín, a dunaújvárosi Szalki-sziget tavaly már bevált,

Dunaújváros nagy előnye ráadásul, hogy gyakorlatilag az ország közepén van, és autópályán lehet megközelíteni.
Az AlfaCityben idén is lesz minden, ami egy autós találkozóról nem maradhat el,

versenyek, gyerekprogramok, koncertek, ráadásul a fellépők többségének vagy Alfa Romeója van, vagy egyszerűen csak imádja a márkát. Itt lesz látható Magyarországon elsőként az új Tonale, és a veterán autók kedvelői is találnak majd érdekességeket, például egy Alfa Romeo SZ-t, de Ferrarik és Maseratik is szoktak érkezni a rendezvényre.

A szervezők szerint az AlfaCity minden ötödik résztvevője külföldi, egyebek között Olaszországból, Ausztriából, Romániából, Szlovákiából, Szerbiából, Csehországból és Lengyelországból is érkeznek majd alfások. Szóval ha neked is Alfád van, akkor ezen az eseményen ott a helyed!

(Fotók: Kiss Bence Ákos, Németh Szabolcs)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Varsó, Vilnius, Riga, Tallinn, Krakkó: tíz nap és 3800 kilométer tengerparti punnyadás helyett