Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az egyiket jó eséllyel kitalálod, a másikat nem biztos.

Fernando Alonso 2018-ban, 17 Forma–1-es szezon után bejelentette, hogy visszavonul a sportágtól. Ettől még követni fogja a márciusban rajtoló új idényt – sőt, az új McLarent állítólag még tesztelni is fogja –, ennek kapcsán pedig elmondta, ki az a két pilóta, akire az új idényben figyelni kell majd:

  • Robert Kubica, aki nyolc év után térhet vissza a sportágba (és akinek a 2011-es ralibalesete során majdnem elvesztett jobb karja a mai napig nem funkcionál tökéletesen):

„Az ő története egészen hihetetlen. Néhány hónappal ezelőtt még úgy tűnt, Robertnek nem maradt esélye a versenyzésre. Nincs vesztenivalója, én pedig egyetlen mozdulatáról sem fogok lemaradni.”

  • Charles Leclerc, aki 21 évesen mindössze egy F1-es szezon után ülhet a Ferrari autójába, és akit az új Michael Schumachernek tartanak:

„Fiatal, intelligens és tehetséges. (...) Annyi a tanácsom neki, hogy ne kapkodjon, igyekezzen kézben tartani a dolgokat. Kezdjen csak lassan, gyűjtse a pontokat, segítse a csapatot. A világbajnokság csak az utolsó futamokon dől el.”

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.