Igazi gyöngyszem ez az Alpina által tuningolt BMW kupé
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Alpina által tuningolt 5-ös BMW a korának leggyorsabb szedánja volt a nyolcvanas évek elején, és a vele rokonságban álló 6-os kupét is csak csodálni tudjuk.

1981-ben az Alpina bemutatta a BMW 5-ös sorozatából épített B7 S Turbót, ami akkor a világ leggyorsabb négyajtós modelljének számított.

A receptet követte a 6-os sorozatból készült B7 S Turbo Coupé is, ami ugyanazt a 3,5 literes, turbós hathengeres motort kapta, és legalább olyan gyors volt vele, mint a szedán.

a legnagyobb nyomatéka 310-ről 500 Nm-re nőtt. Az Alpina sportkupéja ezzel 5,8 másodperc alatt gyorsult százra, és a végsebessége 262 km/óra, ami még ma is remek értéknek számít, hát még közel negyven éve!

Újonnan egy német tulajdonoshoz került, de az ideje nagy részét Japánban töltötte, mielőtt 2016-ban a Közel-Keletre vitték. A tulajdonosa a legjobb B7 S-t akarta, ezért a közelmúltban teljes fényezést és felújítást kapott az autó.

így került az RM Sotheby’s aukciójára februárban. A párizsi árverésen 175-225 ezer euró közti összeget vártak érte, ami körülbelül 60-80 millió forintnak felel meg, de ennyiért nem találtak rá vevőt, úgyhogy még mindig eladó.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.