Bejárta a világot az a videó, ahol egy Zonda akkora feltűnést keltett Uruguayban, hogy nekiütközött egy teherautó, aminek a sofőrje a Paganit bámulta. Most elmesélte a tulajdonos, hogy a márka alapítója személyesen hívta fel az eset miatt.

Előfordul, hogy túl feltűnő autót veszel. Ez a Pagani Zonda F akkora feltűnést keltett Uruguayban, hogy a szuperautót videózó autósok közül az egyik nekiütközött, amiről mi is írtunk korábban. Most megszólalt a Pagani tulajdonosa, Jorge Gómez, aki az argentin Autoblog számára elmesélte az eset körülményeit.

Jorge éppen 60 km/órával haladt, amikor a sor hirtelen lassulni kezdett előtte, és még meg tudott állni, de a mögötte haladó, őt videózó teherautó már nem. Az ütközésben nem sérült meg senki, és látszólag a Pagani sem tört össze túlságosan, de az anyagi kár jelentős lehet, megsérült ugyanis a négyes kipufogóvég és a szénszálas anyagból készült hátsó lökhárító.

A legnagyobb meglepetés mégis az lehetett, amikor a márka alapítója, Horacio Pagani személyesen hívta fel, amikor látta az esetet az interneten, hogy egyeztessen vele a javításról. Még egy érv a ritka szuperautók mellett, amikor a gyártó személyesen is ismeri a vevőit, hiszen nincs belőlük túl sok.

És ezt olvastad már?
Fantasztikus pályagépet építettek egy klasszikus Fiat Pandából