Az évtizedek láthatóan nyomot hagytak rajta, de így még többet ér ez az 1957-ben gyártott, és most eladó Aston Martin DB2/4, amit az előző tulajdonosai minél eredetibb állapotában szerettek volna megőrizni.

A DB2/4 második szériája volt az első Aston Martin, ami már a márka új gyárában készült. Csak két évig gyártották, ami alatt 199 példánya gördült ki az üzemből, és már emiatt is nagy ritkaságnak számítana a képen látható példány. 1957. július 26-án készült el, és angol tulajdonosához került, fekete fényezéssel és fekete bőrbelsővel.

A sorsa a kilencvenes években vett fordulatot, amikor Kaliforniába került,

és ott is maradt addig, amíg egy Aston Martin-rajongó gyűjtő rá nem talált a sivatagban. 2008-ra a DB2/4 már elég elhanyagolt állapotba került, de Don Rose szándéka az volt, hogy minél eredetibb állapotban maradjon, ezért ebben a szellemben került felújításra.

A karosszériához és az utastérhez nem nyúltak, de a teljes gépészetet átnézték, amivel az Aston Martin egy remekül használható veterán lett, több túrát és versenyt is megjártak vele.

2011-ben aztán ismét akadt rajta munka, amikor a hó és jég súlya alatt beszakadt a raktár teteje, ahol 35 másik gyűjtő autójával együtt tárolták.

A felújítás mottója természetesen ezúttal is az volt, hogy a patina maradjon,

és a fényezés nélküli alumínium karosszériával az Aston Martin tényleg elég feltűnő jelenség a sok csillogóra restaurált veterán között. Így akadt meg rajta a szeme a jelenlegi tulajdonosnak, aki a hot rod stílusú „Can’t Be Crushed” matricázást készíttette rá, és aki hat év után adna túl rajta.

Az Aston az RM Sotheby’s aukciójára kerül a jövő héten Montereyben, ahol 300-450 ezer dollár, azaz 90-130 millió forint közötti összegre számítanak érte, ez pedig több, mint amennyiért egy hibátlan állapotú példánynak gazdát találtak egy éve ugyanitt.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hókotrót előzni nemcsak hülyeség, de tilos is