Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az eredetit a Ferrari ellenfelének szánták a hatvanas években, és csak néhány darabot készítettek belőle, most azonban kis szériában újra gyártásba kerül a DB4 GT Zagato, ami rögtön a legdrágább új Aston Martin lett.

Nagy siker a legendás klasszikusok újragyártása, a Jaguar és a Range Rover mellett az Aston Martin is újabb példányokat készít a régi idők feledhetetlen típusaiból. 2017-ben a Continuation program keretében 25 darab készült a DB4 GT-ből, most pedig annak továbbfejlesztett változatát kezdik újra gyártani, ami a Zagatóval közösen készült.

A hatvanas években a Ferrari ellenfelének szánták a versenypályákon, az áramvonalas karosszériája alumíniumból készült, a 4,7 literes hathengeres motorja 395 lóerőt teljesített, amit négyfokozatú kézi váltóval lehetett beosztani.

Most az eredeti módszerekkel indul újra a gyártás, az Aston Martin mesterei alumíniumlemezekből formálják a karosszériát, és a teljes összeszerelés is kézzel készül.

a DBS Superleggera Zagato által átalakított változatát is a gyűjteménybe lehet állítani.

A DB4 GT Zagato első példányával most készültek el,

és még az Aston Martintól szokatlan pirosban is fantasztikusan néz ki az újragyártott klasszikus. Az első megrendelők 2019 végén vehetik át az új veteránjukat, a DBS Superleggera újragondolt változatára még egy évet kell várniuk, és már bejelentették a Continuation program következő autóját, a James Bond által inspirált DB5-öt.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.