A lépcsőshátú után az ötajtós karosszériával is megújította az RS3-at az Audi, és ha már a Limousine motorját 400 lóerősre izmosították, akkor nem hagyták ki ezt a lehetőséget a most bemutatott Sportback esetében sem.

Mostanra az összes kompakt modelljét megújította az Audi. Először a hagyományos A3 kapta meg a ráncfelvarrást, és a nagyobb típusokból ismert színes képernyős műszeregységet, aztán kijött a lépcsőshátú RS3, most pedig a hagyományosnak mondható ötajtós csúcsmodell is felfrissült.

Még szúrósabb tekintetű fényszórók, új hűtőmaszk és lökhárító jár a beavatkozással, de még fontosabb, hogy az új RS3 Sportback erősebb és könnyebb is lett. Már a 2.5 TFSI új generációját kapja meg, aminek köszönhetően 26 kilogrammal kevesebbet nyom a mérlegen.

Az egyedi hangjáról ismerős öthengeres pedig erősebb is lett, nem mintha a 367 lóerő ne lett volna elég, de ha a lépcsőshátú már 400 lóerővel jött ki, akkor illett az ötajtóst is hozzáigazítani. A 480 Nm leadására képes motorral 4,3 helyett 4,1 másodperc alatt sprintel százra az RS3.

A quattro összkerékhajtás és a hétfokozatú S tronic duplakuplungos váltó természetesen szériafelszerelés. A végsebessége a német autókban megszokott módon 250 km/óránál korlátozott, de külön kérésre kiveszik a limitet, és akár 280 km/órával is száguldhatsz a leggyorsabb kompakt Audival.

És ezt olvastad már?
Az űrkorszakba repítenek ezek a turbinahajtású autók