Ha nem sikerült rekordot dönteni a fenyőfaszállító Porschével, akkor nincs más hátra, csak a világ egyik legerősebb kombija, egy tuningolt Audi RS6 Avant segíthet.

A Hennessey-nél már hagyománnyá vált, hogy minden karácsony előtt megdöntik a leggyorsabban szállított fenyőfa rekordját. Az idei évben az alapító John Hennessey saját Porsche 911 Turbo S-ére került fel a fa, de mivel jelentősen rontotta a gyárilag gondosan megtervezett aerodinamikát, ezért nem sikerült megdönteni a két éve egy Jeeppel felállított rekordot.

John Hennessey nem hagyta annyiban, és még karácsony előtt elkérte a felesége autóját, mert neki van a legerősebb kocsija a családban.

Hope elég jól választott, hiszen egy Audi RS6 Avantot vezet, aminek a 4 literes biturbó V8-asa már gyárilag is 600 lóerőre képes, de mivel John Hennessey feleségéről van szó, ezért egy kis tuninggal 800 lóerőre fokozták az erejét.

Mindez elég volt hozzá, hogy megdöntsék az 1000 lóerős Grand Cherokee rekordját,

az RS6 Avant ugyanis a karácsonyfával a tetején 183 mérfölddel száguldott óránként, ami 294,5 km/órának felel meg.

Az aerodinamika ennél a tempónál rengeteget számít, hiszen a fa nélkül ugyanez az autó megfutotta a 330 km/órát. John aztán elárulta a feleségének, hogy mire kellett neki az autó, és a neje egészen jól fogadta.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A BMW-nél nem tűnik el teljesen a kézi váltó, de nem is lesz olcsó