Segítünk egy kicsit: az ország neve úgy kezdődik, hogy Ausztr. És szerintünk még így is csak másodjára találod el a helyes választ!

Úgy már persze könnyű, ha eláruljuk, hogy az 55 darab most megrendelt Škoda Superb kombival az autópályarendőri munkában jelenleg használt Holden Commodore-okat fogják leváltani. A megfejtés tehát: Ausztrália, pontosabban az egyik szövetségi állam, Nyugat-Ausztrália.

Az ausztrál rendőri erők egyébként már elkezdték a tradicionális ausztrál autóflotta lecserélését, aminek legfőbb oka, hogy a kontinensen 2017 októberében megszűnt az autógyártás. Új-Dél-Walesben és Viktóriában már szaladgál is néhány dízel 5-ös BMW a helyi rendőrség színeiben, Queenslandben Kia Stingereket vásároltak és VW Passatok is szolgálnak már ausztrál rendőrautóként. Nyugat-Ausztrália viszont inkább a kétliteres, turbós benzinmotorral szerelt Škoda Superb Combik mellett tette le a voksát.

A nyugat-ausztráliai száguldozók új réme
Queensland V6-os, duplaturbós, hátsókerék-hajtású Kia Stingerei talán nincsenek annyira messze a klasszikus ausztrál autópálya-rendőrautó képétől, mint a négyhengeres Skodák

A rendőrségi Superbek műszakilag alig különböznek az utcai modelltől. A legfontosabb változtatás, amit a vevő kért, hogy mélynyomó ládát ne szereljen be hátra a gyártó: ennek helyére egy extra méretű, a villogókat hosszú időn át kiszolgálni képes akkumulátor kerül.

Igazi kultúrsokk ez! Ízlelgessük még a dolgot: a Volkswagen-csoport cseh márkájának terméke lesz az új rendőrautó Ausztráliában! A következő Mad Max-filmben már az utolsó Skoda Pursuit Special Interceptorral menekül a főhős a sivatagban a vad motoroshordák elől?

Autópályás elfogóautónak nem annyira alkalmas, de családi kocsinak praktikusabb lenne a konnektoros hibrid változat – mert az is van a Superbből:

 

És ezt olvastad már?
Az autótörténelem tíz legizgalmasabb Volvója
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!