Eddig még nem látott Mercedesekkel és Smarttal találkozhatsz a Szigeten, ahol megnézheted Rosberg F1-esét, a virtuális valósággal pedig be is ülhetsz Hamilton helyére.

Persze a buli, a társaság és a koncertek miatt mész ki a Szigetre, de ha már kint vagy, és odavagy az autókért, akkor két parti közt sem fogsz unatkozni. A Nagyszínpad közvetlen közelében lévő VIP területét idén is a Mercedes-Benz alakította ki, ezért a lazulás közben eddig soha nem látott négykerekűeket is láthatsz.

Nem tévesztheted el a bejáratot: a Mercedes F1-es autóján is látott színekkel vár a márka VIP-szektora.

A szín pedig nem véletlen, hiszen odabent egy igazi Formula–1-es autó a legnagyobb látványosság. Belépés után azonnal fordulj jobbra, és ott találod Nico Rosberg F1-esét, egy kicsit szokatlan szögben: függőlegesen a falra rögzítve. Így minden eddiginél közelebbről nézheted meg azt a versenyautót, amivel a német pilóta megnyerte a kínai nagydíjat.

Nem csak nézheted, hanem be is ülhetsz egy másik F1-esbe: pillanatok alatt egy igazi Formula–1-es futamon találhatod magad, ha felveszed a Mercedes-Benz VR szemüvegét. A virtuális valóságnak hála akármerre forgatod a fejed, úgy érezheted, mintha te ülnél Hamilton helyén. Bámulatos dolog, mindenképpen próbáld ki!

De a Mercedes-Benz nem csak az F1-ről szól: utcai autókat is hoztak, méghozzá olyanokat, amiket itthon most láthatsz először. A még mindig gyönyörű C-osztálynak a konnektoros hibrid változatát, a C 350 e-t állították ki. Ha lenne rajta igazi rendszám, akkor az is zöld lenne, hiszen feltöltött akkuval 31 kilométert is mehetsz vele a városban tisztán elektromosan, de ha akarod, 279 lóerő és 600 Nm hajtja előre az autót. A zöld rendszám nem is kérdés a másik kiállított Mercedesen, a B 250 e ugyanis teljesen elektromos hajtású, és egy feltöltéssel 200 kilométert mehetsz vele tisztán, csendben és igencsak fürgén.

Azért is érdemes benézned a Mercedes-Benz VIP-jébe, mert innen tökéletes kilátással élvezheted a nagyszínpadon zajló koncerteket. De ha másfajta bulira vágysz, akkor kicsit odébb a smart DJ-pultja vár, mellette pedig az új smart fortwo cabrio, a nyár egyik legvidámabb autója. A többféle színben rendelhető vászontető bármikor nyitható, még menet közben is. Sőt, akkor is, amikor az elérhető legnagyobb sebességgel száguldasz, erre pedig nem sok kabrió képes.

És ezt olvastad már?
A Ford bemutatta az új Mondeót, de nem biztos, hogy meg is vehetjük