Eddig még nem látott Mercedesekkel és Smarttal találkozhatsz a Szigeten, ahol megnézheted Rosberg F1-esét, a virtuális valósággal pedig be is ülhetsz Hamilton helyére.

Persze a buli, a társaság és a koncertek miatt mész ki a Szigetre, de ha már kint vagy, és odavagy az autókért, akkor két parti közt sem fogsz unatkozni. A Nagyszínpad közvetlen közelében lévő VIP területét idén is a Mercedes-Benz alakította ki, ezért a lazulás közben eddig soha nem látott négykerekűeket is láthatsz.

Nem tévesztheted el a bejáratot: a Mercedes F1-es autóján is látott színekkel vár a márka VIP-szektora.

A szín pedig nem véletlen, hiszen odabent egy igazi Formula–1-es autó a legnagyobb látványosság. Belépés után azonnal fordulj jobbra, és ott találod Nico Rosberg F1-esét, egy kicsit szokatlan szögben: függőlegesen a falra rögzítve. Így minden eddiginél közelebbről nézheted meg azt a versenyautót, amivel a német pilóta megnyerte a kínai nagydíjat.

Nem csak nézheted, hanem be is ülhetsz egy másik F1-esbe: pillanatok alatt egy igazi Formula–1-es futamon találhatod magad, ha felveszed a Mercedes-Benz VR szemüvegét. A virtuális valóságnak hála akármerre forgatod a fejed, úgy érezheted, mintha te ülnél Hamilton helyén. Bámulatos dolog, mindenképpen próbáld ki!

De a Mercedes-Benz nem csak az F1-ről szól: utcai autókat is hoztak, méghozzá olyanokat, amiket itthon most láthatsz először. A még mindig gyönyörű C-osztálynak a konnektoros hibrid változatát, a C 350 e-t állították ki. Ha lenne rajta igazi rendszám, akkor az is zöld lenne, hiszen feltöltött akkuval 31 kilométert is mehetsz vele a városban tisztán elektromosan, de ha akarod, 279 lóerő és 600 Nm hajtja előre az autót. A zöld rendszám nem is kérdés a másik kiállított Mercedesen, a B 250 e ugyanis teljesen elektromos hajtású, és egy feltöltéssel 200 kilométert mehetsz vele tisztán, csendben és igencsak fürgén.

Azért is érdemes benézned a Mercedes-Benz VIP-jébe, mert innen tökéletes kilátással élvezheted a nagyszínpadon zajló koncerteket. De ha másfajta bulira vágysz, akkor kicsit odébb a smart DJ-pultja vár, mellette pedig az új smart fortwo cabrio, a nyár egyik legvidámabb autója. A többféle színben rendelhető vászontető bármikor nyitható, még menet közben is. Sőt, akkor is, amikor az elérhető legnagyobb sebességgel száguldasz, erre pedig nem sok kabrió képes.

És ezt olvastad már?
Európában is kapható lesz az elektromos Fisker Ocean