Nálunk egyelőre néhány fokos mínuszt jelent a tél, a szibériai Jakutszkban viszont a napokban is enyhének számít a mínusz huszonöt-harminc. Érthető, hogy az autók téli felkészítése is mást jelent.

Az autókat alapvetően nem olyan alacsony hőmérsékletre találták ki, amilyet a világ nagyobb részén el sem tudnak képzelni. De ha már így alakult, a helyiek tudják, mit kell tenniük, hogy az autójuk se fagyjon meg, és az utasok se.

Az egyik megoldás a dupla szélvédő, amely úgy keletkezik, hogy a rendes szélvédőre ragasztanak egy másikat.

Korábban ugyanez volt a megoldás az oldalablakoknál is, de ma már vékony, átlátszó műanyag lapokat használnak: méretre vágják, aztán kétoldalas ragasztóval rögzítik az üvegre.

Ha az alsó peremet ügyesen, a vízlehúzó csík alá rögzítik, akkor – ha épp nincs mínusz ötven fok – le is lehet engedni az ablakot.

A motor túlzott kihűlése ellen egyszerű megoldás a kartonpapír.

A profik lebontják a kocsi elejét, hogy alaposabban szigetelhessék.

Végül jöhet a motor tetejére borított takaró.

Aki nagyon lelkes, kiszerelheti a kocsi belsejét, és megsokszorozhatja a gyári hő- és hangszigetelés vastagságát.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: steer.ru)

Elindult a Rakéta, a Player jövőmagazinja!

November elején startolt el új magazinunk, a Raketa.hu, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire.

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okos otthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót.

Kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy biztosan ne maradj le a jövőről!

És ezt olvastad már?
Kalea elment megtankolni a McLarent, mi pedig megmutatjuk