Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az NASA ex-mérnökét, Mark Robert már ismerheted, hiszen ő az a YouTuber, aki csinált már csillámporos fingbombát tolvajok ellen, lökés után irányítható bowlinggolyót, és ő volt az is, aki megnézte, hogy tényleg mennek-e a cápák az embervérre.

Most viszont egy olyan mutatványt talált ki, amihez egymaga valószínűleg kevés lett volna, ezért összeállt a How Ridiculous nevű csapattal, hogy megépítsenek egy olyan trambulint, amire akár egy autót is le lehet dobni egy 44 méter magas torony tetejéről.

A torony adott volt, a trambulin viszont egy olyan mérnöki kihívás volt, amit még az összerakás előtt kénytelenek voltak tervezőprogrammal megépíteni, és lemodellezni, mi történik, ha ledobnak rá egy nagyobb súlyt.

A trambulin kifeszített vászna végül egy kevlár bevonatú anyag lett, amit összesen 144 darab, egyenként 200 kiló teherbírású rugóval feszítettek ki a szintén megerősített keretre. Az így megépített trambulinszörnyre aztán egy csomó dolgot ledobtak, melyek közül kétségtelenül az autó és a motorcsónak a leglátványosabb.

Az autó zuhanását és visszapattanását ebben a videóban nézheted meg 11:38-tól...

...itt pedig a csónakos mutatvány látható 13:11-től:

Lelőjük a poént: az autó pattant magasabbra.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.