Az elektromos versenyautó menti meg a DTM jövőjét
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az idei év végén biztosan megszűnt volna a DTM, ha nem találnak ki valamit, ezért kétféle irányba menekül előre a legendás német túraautó-versenysorozat.

A Deutsche Tourenwagen Meisterschaft, azaz a DTM biztosan neked is a kedvenceid között volt az aranykorban, a nyolcvanas-kilencvenes években, amikor olyan nevek nyertek a német túraautó-bajnokságban, mint Klaus Ludwig, Hans-Joachim Stuck, Frank Biela, Johnny Cecotto, Nicola Larini és Roberto Ravaglia.

Nem mellékesen a DTM tette legendává a BMW M3-at és a Mercedes-Benz 190 E Evót,

a sorozatban olyan modellekkel is indultak, mint az Alfa Romeo 155, az Audi V8 és az Opel Calibra. A kilencvenes évek közepén ITC néven világbajnoksággá szervezték volna, de kudarcot vallott, ám 2000-ben sikeresen támasztották fel a német túraautó-bajnokságot.

ahol Bernd Schneider négy bajnoki címet is szerzett. A V8-as motoroktól már elbúcsúztunk, de a német bajnokság versenyautói még mindig az utcaira hasonlító, de egyedi szénszálas karosszériájú gépek, 600 lóerős motorral.

Az autómárkákat egyre kevésbé érdekelte a DTM, 2018-ban a Mercedes szállt ki, 2019-ben a helyére érkezett Aston Martin csak egy szezont ment, idén pedig az Audi is bejelentette, hogy az év végén kiszáll a DTM-ből.

A DTM mentőötlete egy új kategória, a GT Pro bevezetése, ami a GT3-ra épül, de a korlátozás nélküli versenyautók teljesítménye elérheti a 600 lóerőt, viszont a blokkolásgátlót és más elektronikákat tiltják.

A Formula E-ben is jelenlévő német Schaeffler építi a prototípust, ami a négy keréknél dolgozó négy elektromotorjával 1200 lóerős teljesítményre képes, tehát kétszer olyan erős lesz, és 2,4 másodperc alatt gyorsul százra, négy tizeddel hamarabb, mint a jelenlegi versenyautók.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.