Azért ez érthető.

A múlt hétvégi Bahreini Nagydíjjal hivatalosan is megkezdődött az új idény és a Forma–1 új korszaka. Miközben a Ferrari kettős győzelmet aratott Szahírban, a Red Bull lenullázta magát, a Mercedes javára.

„Az F1 új korszaka nem is kezdődhetett volna lebilincselőbben, mint a bahreini szezonnyitó drámájával, diadalával és katasztrófájával”

– írja a brit The Guardian, és ezzel nem is lehet vitatkozni.

Az olasz sajtóban természetesen leginkább a hazai csapat, vagyis a Ferrari a téma, nem is csoda, hiszen a meranellóiak a 2019-es Szingapúri Nagydíj óta, azaz negyvenöt győzelem nélküli futam után tudtak ismét a csúcsra érni, ráadásul rögtön két pilótával.

Az olasz La Repubblica szerint már a teszteken és az időmérőn is látszott, hogy erős a Ferrari, amit aztán a futamon is bizonyítottak, hozzáteszik, hogy

„a kettős győzelem naggyá tette a Ferrari istállót”.

A szintén olasz La Gazzetta dello Sport sem ment a szomszédba egy kis lelkesedésért, a Ferrari nagy visszatéréséről ír igazán felfokozott hangulatban:

„Vörös eufória. Ez nem délibáb a sivatagban, ez a valóság. Az F1 új korszaka egy fergeteges diadallal kezdődött. Két év a purgatóriumban, hogy most újra láthassuk a csillagokat.”

Hasonló magasságokban jár Corriere della Sera is, az olasz lap „vörös feltámadásról” és „a felszabadulás ünnepéről” ír a győzelem kapcsán, valamint, hogy

„ezzel vége a mély sebeknek, a megalázó szezonoknak, amelyekben az alkalmi dobogós helyek jelentették a sikert”.

(Fotó: Scuderia Ferrari)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A BMW-nél nem tűnik el teljesen a kézi váltó, de nem is lesz olcsó