Az űrutazás helyett inkább erre a Pagani Zonda R-re fizetnénk be

Ha a világ összes pénze a tiéd lenne, akkor sem kaphatnád meg a Pagani Zonda R-t, mert alig találni belőle eladót. Most mutatunk egyet, amit elképesztő összegért kínálnak.

Horacio Pagani mesterműve a Zonda, amit 1999-ben mutattak be a genfi autószalonon, és még mindig megakasztja a szavad, ha látsz egyet. 2007-ben jött ki a pályára szánt változata, a Zonda R, aminek a fejlesztésénél nem kellett megfelelniük a forgalomba helyezés követelményeinek, ezért egy minden szempontból elképesztő gépet alkottak.

750 lóerős teljesítménnyel és hatfokozatú szekvenciális váltóval. A szénszálas anyagból és titániumból épült, még masszívabb felépítésű Zonda R ezzel 2,7 másodperc alatt gyorsul százra és a végsebessége eléri a 370 km/órát.

A Pagani szerint összesen 15 példányt építettek belőle, az RM Sotheby’s forrásai szerint azonban csak tízet, az biztos, hogy a képeken látható példány az ötödik.

A Zonda R teljesítményét 800 lóerőre növelték, a kerekeket magnéziumból készültre cserélték, a nagy hátsó szárnyon kívül szereltek rá egy kisebbet, és az első részét is plusz légterelőkkel látták el a nagyobb leszorítóerő érdekében.

A legtöbb Zonda R a gyűjtemények féltve őrzött kincse, és csak ritkán találni belőle eladót. Most itt egy ilyen pillanat: az RM Sotheby’s kínálatában felbukkant Paganiért 6,5 millió dollárt, azaz csaknem kétmilliárd forintnak megfelelő összeget kérnek.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.