Mild hibrid érkezik a BMW 5-ös sorozatából
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az 5-ös sorozatot eddig is meg lehetett kapni zöld rendszámos hibridként, de a BMW most az egyik legkeresettebb dízelváltozatot is hibriddé alakítja. A 48 voltos rendszerrel nemcsak jobban spórol, hanem kifinomultabb is lesz az 520d.

Az Audi után a BMW is elkezdi bevezetni a mild hibrid technikát, a müncheniek saját rendszere elsőként az 5-ös sorozatban jelenik meg. Nem igazi hibridről van szó, hanem a generátort és az önindítót helyettesítő elektromotorról és egy második akkumulátorról, ami lassításkor és fékezéskor töltődik. A BMW elsőként az 520d-t alakítja mild hibriddé.

A 48 voltos mild hibrid a start-stop rendszer működését is kifinomultabbá teszi, rezzenéstelenül indul újra a turbódízel, ami gázelvételre akár menet közben is leállhat.

Az 520d-nél idén novembertől lesz széria a mild hibrid rendszer, ami a fogyasztást is csökkenti 0,3 literrel száz kilométeren. A BMW más újdonságokat is bejelentett a következő modellévre, így az M550i és M550d elérhető lesz a márka lézerfényszórójával, a plug-in hibrid 330e és 530e pedig már vontathat is 750 kilogrammos utánfutót.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.