A hetvenes évekbeli Syrena és egy 3-as BMW összeépítésével tiszteleg a részben hazai Európa-bajnokságon induló lengyel csapat előtt egy helyi tuningcég.

Az ötvenes évek végén bemutatott, és kisebb módosításokkal a nyolcvanas évek elejéig gyártott lengyel kiskocsi, a Syrena a maga idejében sem volt éppen különleges autó, és ma sem remegnek érte a veteránautó-gyűjtők. Egy főleg amerikai kocsik átépítésével foglalkozó helyi cég, a Normcar viszont látott fantáziát benne – igaz, ők is egy hathengeres E46-os kupé BMW felhasználásával alkottak izgalmasat.

Az utolsószériás, 105-ös típusú Syrena inkább csak a formát adta, a műszaki alapot a kissé fejlettebb 3-as BMW-ből vették át. A galériában nyomon követhető, nem volt ez annyira egyszerű folyamat, de a végeredmény megérte. Ha másnak nem, a Normcarnak, amely Varsóba, Gdanskba, Poznanba és Wroclawba, vagyis az Európa-bajnokság összes lengyelországi helyszínére elautózik a lengyel színekben pompázó ünnepi retrokocsival, hogya lengyel válogatottnak drukkolva finoman magát is reklámozza kicsit.

Rinspeed – Az autóipar őrült tudósa Svájcból

És ezt olvastad már?
Hulk is elfogadná ezt a rendesen kipattintott Suprát