Az idén befejeződik a gyártása a BMW forradalmi elektromos autójának, és az i3 utolsó tíz példánya különleges kiadás lesz, méltó befejezése az elektromos kisautó sikertörténetének.

Kilenc év és egy kicsivel több mint 250 ezer példány után idén befejeződik az i3 gyártása a BMW lipcsei üzemében. A búcsút stílusosan ünneplik meg, már a nemrég tesztelt Unique Forever kiadás kétezer példánya is ezt készítette elő, az utolsó tíz példányt pedig a baseballjátékosok hazafutásáról Homerun Edition névre keresztelték.

A Homerun Edition elsősorban a különleges fényezéséről lesz felismerhető,

a BMW Individual matt fényezései közül ötöt Frozen Dark Grey, ötöt pedig Frozen Red színre festenek. A felszereltsége limitált szériához méltón gazdag lesz, többek közt az elektromosan nyitható üvegtető, a bőrülések, a Harman Kardon hifi is szériafelszerelés lesz hozzá.

A különkiadás érdekessége, hogy a vásárlói személyesen nézhették meg a lipcsei gyárban, hogyan szerelik össze az autójukat.

A BMW ezt követően a MINI Countryman hamarosan bemutatkozó új generációjának gyártására készíti fel az üzemet. Az i3 neve pedig 2025-ben visszatérhet a 3-as sorozat következő generációjának elektromos változatán.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A Formula E-ben összejött, amire az F1-ben esélye sem volt: világbajnok lett Stoffel Vandoorne