Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A bemutatója még jóval odébb van, de a BMW már elárult néhány adatot az i4 néven érkező elektromos autójáról. A középkategóriás modell olyan gyors lesz, mint az M3.

A BMW-nél már csaknem minden típusból kaphatsz konnektorról tölthető hibridet, és hamarosan az elektromos autók is befutnak a szalonokba. Az első az X3-ból épített iX3 lesz, de már bejelentették azt is, miért érdemes várni a BMW következő elektromos autóit. A középkategóriás i4-ről most néhány adatot is elárultak.

Az i4 elektromos hajtása 530 lóerőre lesz képes, amivel szédületesen gyors tud lenni,

a Tesla Model 3 konkurensének szánt autó 4 másodpercen belül gyorsul százra, mintha csak egy M3 lenne. Mégsem teljesen olyan, a végsebességét ugyanis 200 km/óránál korlátozzák, de egy elektromos autóban erre aligha panaszkodhatsz.

Az akku természetesen villámtöltésre is alkalmas lesz, 150 kilowattal, és nem kell sokat várni rá, 35 perc alatt érhető el a 80 százalékos töltöttség. Más számokkal mondva 6 perc alatt 100 kilométerrel növelhető a hatótáv.

A BMW egyelőre csak néhány álcázott képet mutatott az i4-ről, amin az alakját már láthatod, és ebből kiderül, hogy az újdonság egy négyajtós kupé lesz, hasonló a 4-es sorozat Gran Coupéhoz. Nem ez az egyetlen elektromos autó, amin a BMW dolgozik, már egy nagyobb crossover, az iNext érkezését is bejelentették.

Ez is érdekelhet:

Elindult a Rakéta, a Player jövőmagazinja!

November elején startolt el új magazinunk, a Raketa.hu, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire.

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okos otthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót.

Kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy biztosan ne maradj le a jövőről!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.