Már teszteli az elektromos hajtású versenyautóját a BMW
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egyre nagyobb az érdeklődés a Formula E körül, és azok után, hogy a Porsche bejelentette, elfogadták a jelentkezését a sorozatba, a BMW képeket is közölt a tesztelés alatt álló versenyautójáról, amivel már az idén rajthoz állnak.

Még mindig a Formula–1 az autósport klasszikus csúcsa, de egyre nagyobb a pezsgés a Formula E körül, a gyártók sorra jelentik be, hogy beszállnak az elektromos hajtású gépek sorozatába. Miután a Porsche elárulta szándékát, a BMW sem tétlenkedik, hiszen már az idei év végén rajthoz állnak a széria ötödik évadjában.

Készül a versenyautójuk is, aminek a prototípusát most mutatták meg elsőként. Az iFE.18 névre keresztelt együléses karosszériája nem újdonság, hiszen a Formula E-ben minden csapat ugyanazt a vázat használja, de a hajtáslánc teljesen egyedi fejlesztés, és most ezt teszteli a BMW is a képeken látható prototípusban.

Nem sokat tudni az autóról, de a BMW néhány érdekességet már elárult az elektromos hajtásláncról. Az i3-ban is megtalálható szériamotorhoz képest az iFE.18 erőforrása 50 százalékkal könnyebb, 66 százalékkal kisebb helyet foglal, ugyanakkor kétszer olyan erős, és ötször akkora fordulatszámra képes, ami elég beszédes.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.