A BMW-nél tovább szélesítik a 3-as sorozat motorkínálatát, a konnektorról tölthető hibrid mellett jön egy még erősebb hathengeres dízel, ami az M betűt is kiérdemelte.

Az új 3-as sorozat motorválasztéka eddig is nagyon széles volt, a 150 lóerős 318d-től a 374 lóerős M340i-ig terjedt, és plug-in hibrid is van közte.

A kínálat érdekessége volt a háromliteres, soros hathengeres dízelmotorral szerelt 330d, aminek a 265 lóerős teljesítménye már bőven elegendőnek tűnt. A BMW most azonban bemutatta a még erősebb változatát.

Az M340d-ben a hathengeres motor teljesítménye 340 lóerőre, a legnagyobb nyomatéka 700 Nm-re nőtt,

amivel a szedán 4,6, a kombi 4,8 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebesség 250 km/óránál korlátozott. Az új modell kiérdemelte az M betűt, széria hozzá az összkerékhajtás, a sportdifferenciál, az adaptív futómű és a rajtautomata is.

A 48 voltos mild hibrid rendszerrel az M340d takarékos is tud lenni,

a nyolcfokozatú automata váltóval és 8 kilowattos indítógenerátorral 15 km/óra alá lassítva leállítja a dízelmotort, de ezt menet közben 160 km/óráig is meg tudja tenni. A hathengeres dízelmotor fogyasztása ezzel 5,3 és 5,7 liter között alakul kilométeren.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Aki büntetőfékezik, ne lepődjön meg, hogy ez lesz a vége