Az önvezető autók korában sem kell lemondanod a vezetés élményéről, ezt mondja nekünk a BMW legújabb tanulmányautója, a Vision M Next, ami az M5 teljesítményét és az i8 futurizmusát ötvözi a legendás BMW M1 stílusával.

Ha a BMW-n múlik, akkor az önvezető autók korában sem lesz ismeretlen fogalom a vezetés élménye. Persze a bajorok is készülnek autonóm járművekkel, a tavaly leleplezett Vision iNext egy olyan teljesen elektromos hajtású crossover lett, aminek a lounge hangulatú fedélzetén átadhatod magad az utazás kényelmének.

A BMW azonban legalább annyira szól a vezetésről, mint a luxusról, és most azt mutatják meg, milyen lenne a jövő M sportautója.

Nem nehéz felismerni, hogy az ék alakú formáját a legendás BMW M1 inspirálta,

pontosabban annak előzetese, az 1972-ben egyszerűen csak Turbo néven bemutatott tanulmányautó, aminek több részlete is visszaköszön a legújabb koncepción.

A fényezése is különleges, a matt ezüst színét élénk narancs elemek emelik ki, a küszöb és a diffúzor pedig újrahasznosított szénszálas anyagból készült. Az izmosan hangsúlyos vese alakú hűtőmaszk sem hiányozhat, és egy új fényszálas technikával minden eddiginél szűkebbre húzott lámpákat tervezhettek.

De nem elégedtek meg az i8-ban találhatóval, hanem egy olyan fejlesztettek hozzá, ahol a turbós négyhengeres benzines és az elektromotorok kombinált teljesítménye 600 lóerő, akárcsak az M5-nél. A legjobb az egészben az, hogy választhatsz az összkerékhajtás és a tisztán hátsókerék-hajtás között.

Ha versenypályán hajtanád, akkor ott a BOOST+ mód, ami gombnyomásra extra teljesítményt biztosít, a városban pedig teljesen elektromosan is gurulhatsz majd vele, egy feltöltéssel ugyanis 100 kilométert képes megtenni. A Vision M Next ezzel simán ötvözi a benzines sportautók és az elektromos autók előnyeit.

A kabinban pedig mindent a vezető köré szerveztek, a memóriahabos kagylóülésből minimalista műszerfalat látsz magad előtt, ahol még a szellőzőnyílásokat is elrejtették. A számlapokat a kormánykerék mögötti hajlított képernyő és head-up display vetíti, és minél gyorsabban mész, annál inkább csak a fontosabb információkat mutatja.

a hajtásláncokból pedig még nagyobb teljesítményt hoznak ki, még kisebb emisszió mellett. Ha mindezt olyan fantasztikusan vonzó formába csomagolják, mint az M1-et idéző Vision M Next, akkor cseppet sem kell aggódnunk az önvezető járművek térnyerése miatt, az izgalmas BMW-knek is van jövője.

A BMW M-nél most ez a legújabb:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon