Két bizonyíték, hogy a BMW szörfszállításra tervezi a járműveit
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Annyi új koncepció- vagy széria-BMW jelenik meg mostanában, hogy lassan kell egy új alrovatot indítanunk A nap új BMW-je címmel. Megcsodáltuk a 3.0 CSL Hommage-t, rengeteg infót és képet közöltünk az új 7-esről… de közben lett új X1-es, és egy különleges, művészi motorkerékpár is készült. Mindkettővel lehet szörföt vinni.

Nem kell sokat magyarázni, hogy az új X1-es tényleg új típus, nem csak egy határozottabb ráncfelvarrás: alapáron az első kerekei hajtottak, mint az egyterű BMW-nél, aki szerint ez így nem BMW, az a nagyobb motorokat válassza, ahhoz jár a 4x4.

Jóval kevésbé megosztó a formája, mint az elődjéé, akár egy kicsinyített X5-ösbe is képzelheti magát a tulaja, ez esetben viszont ne nézzen a motorháztető alá, mert az X1-esben csak keresztben beépített négyhengeres motort találhat (kétféle, kétliteres, turbós benzinest 192 és 231 lóerővel, illetve 150, 190 és 231 lóerős dízelt), a később érkező, nem négyhengeres motor pedig nem hat-, hanem háromhengeres lesz.

Az X1-esnél kicsit lazább a Path 22-es egyedi BMW: az R nineT alapjaira építették, és akkor is nagyon vagány volna, ha nem lenne szörfdeszkatartója. De van, hiszen a Wheels & Waves fesztiválra készült, a sorozatgyártása nagyjából kizárt, úgyhogy sajnos nem fognak ilyenek előzgetni az M7-esen a Balaton felé menet.

(Forrás: BMW)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.