Bőrbe kötve kezdett új életet ez a Mercedes-Benz 230 SL
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A legnemesebb autók hozzávalója a finom bőrkárpit, és ennek a Mercedes Benz 230 SL-nek a tulajdonosa nem elégedett meg a gyári mennyiséggel. Miután teljesen felújították az autót, a Carlex Design műhelyébe vitték, ahol minden porcikáját bőrbe kötötték.

Sokak szerint az olyan veterán autókat, mint az 1963-ban bemutatott, W113 szériás Mercedes-Benz SL csakis eredeti állapotúra szabadna restaurálni, de szerencsére vannak olyan bátor tulajdonosok is, akik elég merészek az eredeti koncepció módosításához. A jellegzetes formájú keményteteje után Pagoda néven ismert SL formájához nem nyúltak, a 2,3 literes, 150 lóerős soros hathengeres motorja is eredeti, de az anyagválasztást teljesen újragondolták.

A lenyűgöző autóbelsőiről ismert lengyel Carlex Design készítette a 230 SL utasterét, aminek a legapróbb részletét is sötétebb és világosabb barna bőrrel vonták be. Retró stílusúak a varrások, az eredeti megoldásokat pedig szabadon gondolták át. A kapaszkodók helyére bőrfogantyúk, a térképzsebek helyett bőrtáskák kerültek az ajtókra, és ott vannak az ülések mögötti utazóládák is, a csomagtérbe piknikkészletet képzeltek el.

Ha SL, akkor ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.