Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem élt az opciós jogával a Mercedes és új szerződést sem kínált eddig Valtteri Bottasnak. A finn viszont tudja, hol szeretné folytatni, és arra az esetre is van elképzelése, ha jelenlegi csapata nem marasztalná.

Valtteri Bottas szerződése az idény végéig szól, bár a Mercedesnek volt egy +1 éves opciós joga, nem élt vele, legalábbis annak a lehetősége június végével lejárt. Ettől persze a csapat még hosszabbíthat a finn pilótával, ami nem is tűnik annyira valószínűtlennek tekintve Bottas idei szezonját.

Természetesen ő maga maradna, úgy érzi, már bizonyított a csapatnak és megérdemelné a pilótülést, ugyanakkor, azt is tudja már, hova igazolna szívesen, ha mégsem rá esne a Mercedes választása:

A Ferrarinál Sebastain Vettel nem a legjobb időszakát éli, többször is felmerült pletykaszinten, hogy távozik a csapattól, akár már az idény végén, vagyis a 2020-ig szóló szerződése lejárta előtt - ezt ő maga egyébként cáfolta. Ugyanakkor az ausztrál AutoAction szerint a maranellóiaknak van egy titkos kívánságlistája, amelyen két versenyző is szerepel, mint lehetséges Vettel-utód, de egyik sem Max Verstappen.

(Forrás: grandprix247.com, fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.